Een tuin aan het plannen voor uw terras? Als dat zo is, overweeg dan planten die goed gedijen in patiotuinen. Sommige zijn perfect voor het bieden van privacy, terwijl andere wat meer water nodig hebben dan een traditionele tuin. Dit artikel geeft je enkele tips. Lees verder voor enkele geweldige ideeën om een ​​beetje charme en kleur aan uw terras toe te voegen! Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt! En hier zijn een paar plantenkeuzes voor uw terras:
Planten die goed groeien in een patiotuin

Het toevoegen van planten aan uw terras is een eenvoudige manier om kleur, geur en schoonheid toe te voegen. U kunt kiezen uit verschillende een- en vaste planten, maar ook uit kruiden en edibles. Je kunt zelfs vaste planten en eenjarigen mixen en matchen voor een verscheidenheid aan looks en texturen. Je kunt zelfs elk seizoen je terrasplanten verwisselen om het gebied fris te houden. Hier zijn enkele planten die goed groeien in een patiotuin.

Tomaten zijn een geweldige optie als je weinig ruimte hebt, maar een grote plant kan de planter overweldigen en zelfs over zijn buren heen lopen. Kies “patio” tomatenrassen voor containers die compact blijven en snel groeien. Deze planten produceren een kleinere oogst dan hun tegenhangers op ware grootte, maar ze geven je het hele jaar door een premie. Tomaten en paprika’s doen het het beste in halfschaduw en hebben constant vocht nodig om te gedijen.
Planten die privacy bieden

Als u op zoek bent naar een privacyplant, zijn er verschillende soorten beschikbaar. Sommige soorten worden meer dan 80 voet lang en hebben uitgestrekte, donkergroene takken. Anderen groeien veel langzamer en zijn niet zo effectief, maar zijn nog steeds mooi. Deze planten groeien in de volle zon en hebben veel water nodig, dus zorg ervoor dat je er een kiest die bij je klimaat past. Hieronder vindt u enkele van de beste keuzes voor uw tuin en terras.

Juniper ‘Sky Rocket’ is een van de beste keuzes voor privacy. Deze groenblijvende plant is ongeveer twee meter lang en hoeft slechts af en toe te worden gesnoeid, hoewel hij in een paar jaar tot drie meter kan groeien. Het blad is glanzend donkergroen en bloeit in de nazomer. Het gedijt in de zones drie tot en met acht en vereist volledig zonlicht en winterbescherming. Jeneverbessen zijn aantrekkelijk en hebben lange, zachte stelen en zijn geweldig voor terrassen en tuinen.
Planten die meer water nodig hebben dan een traditionele tuin

Een typische tuin moet eenmaal per week worden bewaterd, maar sommige planten hebben meer water nodig dan andere. De hoeveelheid water die een plant nodig heeft, is afhankelijk van het soort grond waarin hij staat, dus controleer het bodemvochtgehalte na elke watergift. Zo geven sommige planten de voorkeur aan vochtige grond, terwijl andere het beter doen op zandgrond. Als je niet elke dag grondtesten wilt doen, overweeg dan om een ​​vochtsensor voor je planten aan te schaffen.

Groenten zijn ook een goed voorbeeld van planten die meer water nodig hebben. Degenen met ondiepe wortels hebben frequente irrigatie nodig, maar kunnen minder water weerstaan ​​dan een diepgewortelde plant. Deze groenten hebben ongeveer 3/4-inch water nodig per irrigatie. Andere planten zoals sla, bieten, meloenen, wortelen, paprika’s en zomerpompoen zullen baat hebben bij regelmatige irrigatie.