Een grote solitaire boom op een beschutte plek is een uitstekende keuze om de indruk van een grote ruimte te wekken. Loofbomen zijn een goede keuze, en u kunt kiezen voor architecturale groenblijvende planten zoals dwerg Pinus mugo of Phillyrea angustifolia. Japanse esdoorns zijn een uitstekende keuze voor een container en cultivar ‘Sango-kaku’ heeft fijn ingesneden bladeren die in de herfst goudgeel worden.
Planten die verticale ondersteuning nodig hebben

Bij het planten van groenten hebben sommige verticale ondersteuning nodig, zoals stokbonen, zoete aardappelen of trostomaten. Sommige soorten klimplanten kunnen op hekjes of palen worden getraind. Om uw planten te helpen de gewenste hoogte te bereiken, voegt u een paar centimeter aarde toe, bij voorkeur biologisch, aan het gebied. U kunt ook overwegen om bamboestokken of andere natuurlijke materialen te gebruiken voor verticale ondersteuning. Maar laat je niet meeslepen – je kunt een latwerk bouwen van bamboestokken, of zelfs een frisdrankfles!
Planten die vroeg groeien

Veel tuinders vinden het heerlijk om lentegroenten in hun buitentuinen te planten. Door de lange wintermaanden willen ze graag weer de grond in. Deze vroege lentegroenten gedijen goed bij koele temperaturen en kunnen worden geoogst voordat de zomertemperaturen stijgen. Hier zijn enkele ideeën voor het planten van lentegroenten. U kunt kiezen uit sla, wortelen, erwten, bieten, kool, snijbiet, pastinaak en tomaten.
Planten die veel water nodig hebben

Als u op zoek bent naar een kamerplant met een laag watergehalte voor uw tuin of terras, kunt u overwegen spinplanten te overwegen. Deze planten hebben geen aarde nodig om te gedijen, maar ze kunnen in de lucht worden gehangen, in een decoratieve vaas worden geplaatst of op een plank worden gestut. Spinplanten nemen water op via de bladeren, dus moeten ze na elke watergift licht worden beneveld met een spuitfles. In de winter kun je ze minder vaak water geven, omdat het blad dan droog blijft.
Planten die veel zon nodig hebben

Volle zon is een term die wordt gebruikt om open ruimtes te beschrijven die ten minste zes uur direct zonlicht per dag ontvangen. Planten die volle zon nodig hebben, moeten in gebieden worden geplaatst die dagelijks zoveel zonlicht krijgen. Deze planten moeten ononderbroken zon ontvangen, wat betekent dat er geen schittering mag zijn van nabijgelegen bomen of gebouwen. Planten die in de volle zon gedijen, moeten in het op het zuiden gerichte deel van uw tuin worden geplaatst. Ook de ochtend- en vroege middagzon doen het veel planten goed.
Planten die in verhoogde bedden groeien

Verhoogde bedden zijn vaak gemaakt van een mix van natuurlijke materialen zoals schors en dennennaalden. Sommige moestuinen kiezen ervoor om versnipperde kranten of stroken zwart plastic te gebruiken. Ze maken gaten in het plastic en planten zaden erin. Het enige nadeel van het gebruik van deze methode is dat de plantmedia niet zo aantrekkelijk zijn als inheemse planten. Bovendien vereisen verhoogde bedden regelmatig wieden en onderhoud. U moet ook ontbindende mulch vervangen en gebruikte planten verwijderen.