Een huistuin is een geweldige manier om schoonheid en waarde toe te voegen aan uw huis. Het zorgt niet alleen voor een prachtige buitenruimte, het helpt je ook om te ontspannen en quality time buitenshuis door te brengen. En het kan u ook helpen de waarde van het onroerend goed te verhogen! Een mooie huistuin zal potentiële kopers aantrekken en een hogere prijs afdwingen wanneer u deze later verkoopt. Als u echter wilt dat uw huistuin voor altijd meegaat, moet u bereid zijn er wat tijd en geld aan te besteden.
Amstelhuis tuin

De tuin van het Amstel House is oorspronkelijk ontworpen in de stijl van de koloniale heropleving door de landschapsarchitect Charles Gillette uit Virginia in de jaren dertig van de vorige eeuw. De Arasapha Garden Club sponsorde het herstel van de tuinen. Landschapsplannen van Anne F. Walters Company, Landscape Architects waren gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp en geïnspireerde veranderingen. De renovaties omvatten veranderende plantensoorten en lichtvereisten met behoud van het historische ontwerp van de koloniale opwekking. De beheerders van New Castle Common hebben geld ter beschikking gesteld om het werk te voltooien.
Cogswell’s originele tuinplannen

De Colonial Revival Garden van het Webb-Deane-Stevens Museum, gelegen in Connecticut, is het werk van Amy Cogswell, de eerste vrouwelijke landschapsarchitect in de VS. Cogswell was een zeer gerespecteerde landschapsarchitect die veel tuinruimtes ontwierp, waaronder het beroemde Webb House. Deze tuin wordt op 24 juni op Historic Gardens Day in de spotlights gezet. Haar oorspronkelijke plannen voor de huistuin bevatten klassieke elementen, schilderachtige priëlen en bloeiende bloemen uit het begin van de 20e eeuw.
Amstelhuis tuin in het vroege voorjaar

De tuin van het Amstelhuis heeft een rehabilitatieproject ondergaan en is eind jaren dertig in oorspronkelijke staat hersteld. Deze restauratie-inspanning, gefinancierd door de Trustees van New Castle Common, probeerde het historische ontwerp van de koloniale opwekking te behouden en meer onderhoudsarme planten op te nemen. De muur langs Delaware Street werd gebouwd in 1937 en de muur rond de poort werd in 1973 toegevoegd. Er wordt aangenomen dat de stenen gang die naar het huis leidt het resultaat is van Gillette’s plannen.
Amstelhuis tuin in 1973

De tuin van het Amstelhuis is een suggestieve herinnering aan de tijd van het koloniale Amerika. Het oorspronkelijke ontwerp werd in de jaren dertig gemaakt door Charles Gillette, een landschapsarchitect met een uitstekende reputatie. Het rehabilitatieproject was bedoeld om Gillette’s koloniale opwekkingsstijl nieuw leven in te blazen door onderhoudsarme planten te introduceren en planten te vervangen die niet langer geschikt waren. Trustees van New Castle Common financierden het project.
Amstelhuis tuin in de winter

De tuin van het Amstel House is in de jaren dertig ontworpen door Charles Gillette, een zeer gerespecteerde landschapsarchitect uit Virginia. Het rehabilitatieproject was gericht op het herstellen van het oorspronkelijke ontwerp van de koloniale opwekking van Gillette en de introductie van onderhoudsarme installaties. De beheerders van New Castle Common financierden het rehabilitatieproject. Tegenwoordig is de tuin ruimer en biedt een breder gazon dan in de tijd van Gillette.