Er zijn veel verschillende manieren om een ​​prachtig tuinontwerp te maken. Van formeel tot informeel, er zijn verschillende manieren om de gewenste look te krijgen. We behandelen formele ontwerpen, patronen, plaatsing van planten en de vorm van de rand. Het kiezen van het juiste type tuinontwerp voor uw huis zal een enorm voordeel zijn voor uw landschapsarchitectuur en het algehele plezier van uw eigendom. Hier zijn enkele voorbeelden van populaire ideeën voor tuinontwerp. Lees verder om erachter te komen hoe u een prachtig tuinontwerp maakt!
Formele ontwerpen

Als u een tuin wilt die orde uitstraalt, dan zijn formele tuinontwerpen iets voor u. Dit type tuinontwerp kenmerkt zich door sterke symmetrie en geometrische lijnen, evenals verharde gebieden en geknipte hagen. De formele tuinontwerpstijl weerspiegelt een goed georganiseerde persoonlijkheid en vormt een aanvulling op huizen die een sterke symmetrie weerspiegelen. Dit type tuinontwerp is het meest effectief wanneer het symmetrische beplanting, sterke borders en gedefinieerde gazons omvat.
Patronen

Het basisprincipe van symmetrie is om objecten zo te rangschikken dat ze aan beide zijden van een as hetzelfde gewicht hebben. Een muur of haag kan als scheidslijn fungeren. Kortere afdelingen werken het beste in tuinen met hellingen. Asymmetrische balans zorgt voor visuele balans in formele ontwerpen, maar kan ook goed werken in informele omgevingen. Gebruik in beide gevallen een centraal referentiepunt – een boom of voordeur – om je compositie te begeleiden.
Plantplaatsing

Bij het ontwerpen van een tuin zijn er verschillende factoren die van invloed zijn op de locatie van planten. Sommige van deze factoren zijn onder meer waar de zon het meest intens is, welke gebieden beschut zijn tegen wind en welke bodem het beste is voor elke plant. Een andere belangrijke factor is hoeveel verschillende weergaven de planten kunnen krijgen. U kunt het contrast maximaliseren door grotere planten achter in de tuin te plaatsen en kleinere planten voor. Deze factoren kunnen u helpen een tuin te creëren die zowel visueel aantrekkelijk als functioneel is.
Vorm van de rand

Vaak weten mensen niet goed wat voor border ze in hun tuin willen. Het is echter mogelijk om een ​​interessante vorm te creëren door planten te gebruiken die zich herhalen. Om een ​​gesculpteerde look te creëren, plaatst u de hoogste planten achter in de border en de kortste planten vooraan. Door herhaling en een beperkt palet te gebruiken, kunt u een rand maken die eruitziet alsof deze door een professionele ontwerper is gemaakt.
Kosten voor het ontwerpen van een tuin

Een ontwerper rekent tussen $ 4 en $ 18 per vierkante voet, afhankelijk van de complexiteit van het project en de locatie van de tuin. Doorgaans bedragen de ontwerpkosten minder dan één procent van de totale projectkosten. De kosten zijn doorgaans hoger voor complexe stadstuinen dan voor eenvoudige plattelandstuinen, hoewel er uitzonderingen zijn. Als u zich zorgen maakt over het milieu, bent u misschien geïnteresseerd in regentuinen, xeriscaping of natuurtuinen, waarmee u geld en tijd kunt besparen op water.