Als u structuur aan uw tuin wilt toevoegen, kunt u denken aan heggen, schuttingen, poorten en bogen, maar ook aan sculpturen, containers en vormsnoei. Houd er bij het ontwerpen van uw tuin echter rekening mee dat minder meer is en dat u moet streven naar drie of vijf goede elementen, niet meer. Hier zijn een paar tips voor het maken van een prachtige tuin met een klein budget. Deze elementen kunnen uw tuinontwerp maken of breken.
Elementen van tuinontwerp

Het gebruik van brandpunten kan een tuin meer samenhangend en esthetisch aantrekkelijker maken. Of het nu gaat om een ​​uitgebreid standbeeld, een groep volwassen Blue Spruce-bomen of een flitsende meerjarige Hibiscus, focuspunten trekken de aandacht en dragen het visuele gewicht. Naast hun decoratieve waarde dienen focal points ook als visuele ankers. Door ze zorgvuldig in het landschap te plaatsen, kunnen knooppunten ook als accenten of knooppunten in het landschap fungeren.
Patroon

Denk bij het ontwerpen van uw tuin na over de basiselementen die de look en feel creëren. Er kan bijvoorbeeld een patroon worden gemaakt met straatstenen of potten. Het patroon kan op zichzelf al een visueel effect zijn, net als een oude quilt met kleurrijke strepen en wervelingen. Ook is het mogelijk om planten op verschillende manieren te gebruiken. Dit artikel onderzoekt hoe u patronen kunt gebruiken om een ​​uitnodigende en plezierige tuin te creëren. Hier zijn enkele voorbeelden.
Ritme

Het concept van ritme in tuinontwerp kan gebaseerd zijn op de muzikale taal van beatsignaturen. In muziek is een maat vier tellen. De tuin kan dit ritme op veel verschillende manieren belichamen. Meerdere hagen creëren bijvoorbeeld een dynamische ruimte. Het regelmatige ritme van een enkele plant of element trekt het oog zachtjes naar het volgende deel van de tuin. Als alternatief kan een tuin een compositie zijn van verschillende afzonderlijke elementen, die elk een andere muzieknoot vertegenwoordigen.
Balans

Als u een tuinontwerpproject overweegt, zijn er enkele basiselementen waarmee u rekening moet houden. Een element is symmetrie. Symmetrie is wanneer de elementen aan beide zijden gelijk zijn en het ontwerp in balans is. Het gebruik van symmetrie wordt ook wel passieve balans genoemd. Als er teveel nadruk wordt gelegd op één kant, wordt het oog afgeleid van de hele tuin. Bij tuinontwerp is symmetrie erg belangrijk om historisch gevoel op te roepen.
structuren

De term “structuur” wordt in tuinieren gebruikt om te verwijzen naar de constructie van de bodem en het plantontwerp. Het wordt ook gebruikt om harde materialen te beschrijven, waaronder beton, baksteen en hout. In sommige gevallen kan het verwijzen naar glas, metaal of plastic. Meestal verwijst het echter naar het bouwen van een muur of structuur. Beide elementen kunnen functioneel of gewoon decoratief zijn. Hier zijn enkele voorbeelden van het gebruik van structuren in uw tuinontwerp.
Helling

Bij het plannen van een landschapstuin is het belangrijk om rekening te houden met hellingen bij het ontwerpen. Hoewel hellingen over het algemeen droog zijn als er geen regen valt, kunnen ze in de basis drassig worden als dat wel het geval is. Plant je op een helling, kies dan voor planten die snel vocht kunnen opzuigen. Overweeg ook om diepgewortelde planten te gebruiken om erosie te voorkomen. Gebruik ook bodembedekkers, struiken en bomen om water af te leiden als het regent.