Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde barbecuemeester, er zijn een paar dingen die je moet weten over deze populaire kookmethode. Hier is de oorsprong van barbecue, wat te koken op een barbecue en enkele tips en recepten voor het bedruipen van sauzen. Als u het meeste uit uw barbecue haalt, wordt uw volgende familiebijeenkomst een succes. Als u het meeste uit uw barbecue haalt, bespaart u tijd en geld.
Oorsprong

Er is geen definitief antwoord op de vraag “Waar komt barbecue vandaan?” De praktijk van het koken van vlees boven een smeulend vuur werd genoten door vroege mensen. In de prehistorie hield de praktijk van barbecueën in dat er op kolen werd gekookt. Maar het is onduidelijk of de term ‘barbecue’ uit de Middellandse Zee of uit Zuid-Amerika kwam. Hoe dan ook, het bestaat al duizenden jaren. Het kan zelfs zijn ontstaan ​​in grotten van holbewoners.
Eten gekookt op een barbecue

Eten bereid op een barbecue heeft tal van voordelen, zoals een rokerige, pittige smaak en een mals, sappig midden. Een marinade kan worden gebruikt om taai vlees malser te maken. Een marinade die zuren en oliën bevat, geeft vocht aan het voedsel en maakt het mals. Een verscheidenheid aan aromaten kan worden toegevoegd, maar sterkere varianten moeten worden gebruikt, terwijl mildere varianten aan het einde van het koken kunnen worden toegevoegd. Er zijn verschillende marinades verkrijgbaar als pasta of droge mix om op het voedseloppervlak aan te brengen. Het is essentieel om te onthouden dat te veel zout het doel van een marinade kan verslaan.
Sauzen rijgen

In een kwartier maak je een zelfgemaakte barbecuesaus. Deze barbecuesaus kan voor elk type barbecuerecept worden gebruikt. Je kunt het gebruiken om je steaks, spareribs, kip of varkensvlees op smaak te brengen. U moet er echter voor zorgen dat u het niet op rauw vlees gebruikt. Nadat je het hebt bereid, breng je het aan de kook voordat je het op het vlees aanbrengt. Zorg ervoor dat u na de laatste tien minuten koken alle overgebleven saus weggooit.
Recepten

Het kiezen van het juiste voedsel voor uw barbecue kan het verschil maken tussen een geslaagde en een mislukte barbecue. Hoewel ribben een van de beste barbecuegerechten zijn, vereisen ze wel wat planning en voorbereiding. Als je deze techniek eenmaal onder de knie hebt, wil je hem zeker nog een keer gebruiken. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat uw ribben heerlijk worden. Dit is een must voor elke barbecue! Zorg er om te beginnen voor dat de barbecueknop in de uit-stand staat. 5 minuten wachten helpt ook om de barbecue beter te laten werken.