Wist je dat tuinieren 7.000 jaar oud is? Wist je dat het de cognitie verbetert en de symptomen van depressie vermindert? Wist je dat het ook helpt tegen het coronavirus? Nu kunt u profiteren van de gezondheidsvoordelen van deze oude activiteit. Lees verder voor meer informatie. Geplaatst in Gezondheidsvoordelen
Verbetert de cognitie

Een studie gepubliceerd in het Journal of Alzheimer’s Disease and Related Disorders suggereerde dat activiteiten zoals tuinieren cognitieve achteruitgang bij oudere volwassenen kunnen helpen voorkomen. Een bekroonde paper van Texas A&M universitair hoofddocent architectuur Susan Rodiek vestigde de aandacht op het onderzoek van twee Japanse wetenschappers op het gebied van landschapsontwerp. Deze onderzoekers ontdekten dat het zaaien en bewateren van een tuin de mediale frontale cortex activeerde, een deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor episodische geheugenherstel- en cognitieve verwerkingstaken.
Vermindert symptomen van depressie

Onderzoek suggereert dat tuinders zich beter voelen dan mensen zonder depressie. In één onderzoek zagen depressieve personen die zes uur per week in een tuin werkten, een meetbare verbetering van hun symptomen. Interessant genoeg bleven de verbeteringen drie maanden nadat het tuinierenprogramma was gestopt, doorgaan. Tuinieren is een goede activiteit voor mensen met een depressie, omdat het helpt om de geest op een specifieke taak te concentreren en stress verlicht.
Helpt het coronavirus te bestrijden

Naarmate de lente nadert, moeten we naar buiten gaan en onze tuinen verzorgen. Dit zal ons een afleiding geven van de kou en troost bieden in de wetenschap dat de natuur regelmatig fietst. Meld u aan voor de Coronavirus Update-nieuwsbrief, die het essentiële coronavirusnieuws, functies en uitleg van de dag bevat. Ook kijken we hoe u het virus kunt helpen. En wat meer is, het is gratis.