Tuinieren is een oude menselijke kunst die evenzeer wetenschappelijk als een oefening in esthetiek is. Het is ook een uitstekende manier om bij te dragen aan het welzijn van de stedelijke omgeving en ervoor te zorgen dat de groenten die je eet biologisch zijn. Hoewel tuinieren misschien een eenvoudige taak lijkt, is het in werkelijkheid veel ingewikkelder dan het lijkt. Hier zijn enkele tips om het proces soepel te laten verlopen. En onthoud: tuinieren is een kunst en wetenschap die een bepaald niveau van beschaving vereist.
Tuinieren is een veelzijdige bezigheid

De aantrekkingskracht van tuinieren gaat veel verder dan esthetiek en bruikbaarheid. Het is ook een creatieve uitlaatklep en een therapeutische ervaring, waarbij veel mensen genieten van tuinieren als een manier om stress te verlichten, de gezondheid te verbeteren en van de natuur te genieten. Als onderdeel van de natuur worden tuinen al lang vereerd als plaatsen van bezinning en genezing. De praktische aspecten van tuinieren zijn goed gedocumenteerd in de literatuur, die teruggaat tot de klassieke periode in westerse landen. Zelfs grote dichters hebben werken met planten en tuinen geschreven.
Het is een manier om de stedelijke omgeving positief te beïnvloeden

De voordelen van stadstuinieren zijn legio. Tuinieren verhoogt de gezondheid en het welzijn van de bewoners. De COVID-19-pandemie heeft ons bewust gemaakt van het belang van het bezoeken van openbare groenvoorzieningen. Uit een recent onderzoek blijkt dat bezoeken aan openbare groene infrastructuur geassocieerd zijn met een beter welzijn. Hoewel deze associatie nog niet definitief is, wordt er nog steeds onderzoek gedaan naar de rol van tuinieren in de gezondheid en het welzijn van bewoners. Het is te hopen dat de verkregen inzichten het overheidsbeleid zullen informeren.
Het is een manier om ervoor te zorgen dat de groenten die je krijgt biologisch zijn

Als je erover denkt om je eigen tuin te beginnen, gaan de voordelen van biologisch tuinieren verder dan de heerlijke producten. Biologische landbouw is vrij van synthetische chemicaliën, dus je vindt geen residuen van bestrijdingsmiddelen op je biologische groenten. Bovendien hebben biologische groenten een hoger gehalte aan mineralen en vitamines. U krijgt dus producten van betere kwaliteit en u helpt ook nog eens het milieu.
Het is een manier om endorfine vrij te maken

Naast dat uw tuin er mooi uitziet, maakt tuinieren endorfines vrij, de chemische stof die vrijkomt bij inspanning. Endorfine wordt door het lichaam geproduceerd als een natuurlijke euforische reactie op fysieke en mentale uitdagingen. Deze chemicaliën zorgen ervoor dat we ons gelukkig voelen en stress verlichten. Tuinieren kan je lichaam helpen deze chemicaliën binnen te krijgen door te lopen, potten op te tillen en aarde te graven. Deze oefening is geweldig voor het hele lichaam en er komen in korte tijd honderden calorieën vrij.
Het is een manier om de volksgezondheid te verbeteren

Studies hebben aangetoond dat tuinieren mensen helpt hun gezondheid te verbeteren en de druk op de NHS te verminderen. Evenzo kan het helpen het dieet van een persoon te verbeteren, aangezien een tuin veel groenten en fruit bevat die mensen kunnen eten. Deze gezondheidsvoordelen zijn wijdverbreid en moeten worden erkend als een belangrijke hulpbron voor het publiek. Hier zijn enkele manieren om van uw tuin een gezondheidsbron voor iedereen te maken! Lees verder om meer te weten te komen.