Denkt u erover om te investeren in een nieuwe tuin? Of misschien heb je er al een die wel wat hulp kan gebruiken? Misschien vraagt u zich af wat precies uw mogelijkheden zijn en hoe u uw planten het beste kunt laten groeien. Het blijkt dat er veel manieren zijn om het beste uit een tuin te halen. Of u nu op zoek bent naar iets wat weinig onderhoud vergt of juist veel oplevert, er is waarschijnlijk wel een element in uw huidige ruimte dat met de juiste planning en ontwerp kan worden verbeterd. Daarom horen we altijd graag van huis-tuiniers wanneer ze met ideeën komen over hoe ze hun buitenruimte nog beter kunnen maken.

Plant windschermen in uw tuin

Er zijn veel redenen om windschermen in uw tuin aan te planten, behalve dat ze voor schaduw zorgen. Het voegt ook structurele stabiliteit toe aan het gebied, stabiliseert de plantengroei en voorkomt bodemerosie. Het kan ook de biodiversiteit in uw tuin vergroten. Een windscherm kan worden beplant met een reeks verschillende soorten, afhankelijk van de omstandigheden die u wilt bevorderen. Als u gewassen verbouwt die veel zon nodig hebben, zoals citrusvruchten, dan kan het planten van windschermen in uw tuin een geweldige manier zijn om uw planten te beschermen tegen schade door de harde wind. Bovendien kan het planten van windschermen helpen om de luchtvervuiling in uw buurt te verminderen, omdat windschermen vaak verontreinigende deeltjes in de lucht kunnen opvangen voordat ze wegwaaien.

Maak een boomgaard terras

Dit type tuin is ideaal als je in een deel van het land woont dat regelmatig te veel regen krijgt. Door een boomgaardterras aan te leggen, kunt u fruitbomen en wijnstokken in mediterrane stijl kweken op de vlakke grond onder een bestaande tuin, terwijl uw buitenruimte op hetzelfde niveau blijft als voorheen. De extra grond onder het boomgaardterras zal ook helpen om bodemerosie te voorkomen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat het gras wordt weggehaald. U kunt zelfs kruiden kweken op het boomgaardterras, die kunnen worden gebruikt om extra smaak toe te voegen aan uw maaltijden. Als u geen ruimte heeft voor een boomgaardterras, kunt u nog steeds fruitbomen kweken die relatief weinig ruimte nodig hebben, zoals citrusvruchten of olijven.

Installeer een schaduwtuin

Sommige fruitbomen, zoals loquats, zijn ook uitstekend geschikt om schaduw te geven. Dit betekent dat u geen extra perceel hoeft te gebruiken om deze gewassen te telen. Ze kunnen gewoon op een zonnige plek worden geplant, hoewel u wel voor wat schaduw moet zorgen met behulp van zonneschermen, parasols of andere schaduwconstructies.

Conclusie

Als u het meeste uit uw buitenruimte wilt halen, kan het nuttig zijn om enkele van deze opties te overwegen. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om te onthouden dat er geen toverstaf is als het gaat om het verbeteren van uw buitenruimte. In plaats daarvan moet u de opties kiezen die het beste bij uw eigen situatie passen. Als u een grote achtertuin heeft, dan kan het plaatsen van een uitrekbaar windscherm goed werken. Heeft u echter een kleine tuin, dan is een regentuin of een boomgaardterras misschien een betere optie. Het hangt allemaal af van uw specifieke situatie. Er zijn veel manieren om het maximale uit een tuin te halen. Of u nu op zoek bent naar iets wat weinig onderhoud vergt of juist veel oplevert, er is waarschijnlijk wel een element in uw huidige ruimte dat met de juiste planning en ontwerp kan worden verbeterd. Daarom horen we bij de Tuincollectie altijd graag van huis-tuiniers wanneer ze met ideeën komen over hoe ze hun buitenruimte nog beter kunnen maken.